Nieuws

Kom 2 april poffertjes en pannenkoeken bakken in het jongerencentrum Walk in

Op dinsdag 2 april gaan we in het jongerencentrum Walk In poffertjes en pannenkoeken bakken! Dit is een activiteit voor jeugd en jongeren van 11 tot en met 16 jaar uit Delden.

Lees verder

Kom FIFA19 spelen en word de grote winnaar!

Op zaterdag 30 maart houdt voetbalclub Rood-Zwart in samenwerking met Jongerenwerk Salut een groot digitaal voetbal toernooi (FIFA19) voor jeugd uit Hof van Twente van 10 tot en met 17 jaar. Het FIFA19 toernooi vindt plaats van 14.00 tot 18.00 uur in 't Noaberhoes in Delden.

Lees verder

Kom 29 maart naar het Poppodium in Delden

Op vrijdagavond 29 maart organiseren Eetcafé de Burgemeester en Salut voor de vierde keer een bandavond in Eetcafé de Burgemeester in Delden. Just Like Us, LAZZ, The Bandits en Bysun betreden vanaf 19:30 uur het podium, de entree is gratis.

Lees verder

Brievenhulp verhuist naar Salut

De vrijwilligers van Brievenhulp geven advies en helpen bij het beantwoorden en invullen van formulieren. Vanaf 1 april zijn de vrijwilligers iedere woensdag tussen 9:00 en 12:00 uur aanwezig bij Salut aan de Rozenstraat 2a in Goor.

Lees verder

Ingrid Keestra vertelt over haar boek Mantelzorger der liefde

Op dinsdag 26 maart nodigt bibliotheek Goor schrijfster Ingrid Keestra uit om te vertellen over haar boek Mantelzorger der liefde. Ingrid is al meer dan 13 jaar mantelzorger voor haar moeder die de ziekte van Alzheimer heeft. Zoals veel mantelzorgers moest ze met vallen en opstaan haar weg vinden in de wereld van de dementie.

Lees verder

Herberg de Pol nodigt mantelzorgers uit voor danstheater over Alzheimer

Aansluitend op de Week van Zorg en Welzijn (11 t/m 16 maart) biedt Herberg de Pol mantelzorgers een aantrekkelijke korting voor de voorstelling ‘Onvoorwaardelijk’. Het productiehuis Vuur en Vlam heeft een danstheater ontwikkeld dat gaat over de ziekte Alzheimer. Mantelzorgers uit Hof van Twente betalen € 7,50 in plaats van € 12,50 voor hun kaartje. De voorstelling vindt plaats op vrijdagavond 29 maart.

Lees verder

Gelukkig zijn en blijven

Gelukkig zijn en blijven hangt af van verschillende factoren, plezierig wonen, een goede vrijetijdsbesteding en sociale contacten maken onderdeel uit van iemands geluk.

Lees verder

Geef je op voor de indoor bootcamp in Delden

Op dinsdag 19 maart organiseert het jongerenwerk van Salut een bootcamp in de gymzaal van Reasfelt in Delden.

Lees verder

NL DOET 2019 veel klussen in de Hof van Twente, heb jij je al aangemeld?

Wil je een dagje de handen uit de mouwen steken voor een stichting, vereniging, of zorginstelling in de Hof van Twente? Doe dan op 15 en 16 maart 2019 mee met NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Je maakt kennis met vrijwilligerswerk en helpt een organisatie een klus te klaren. En het is nog gezellig ook!

Lees verder

Jongeren vriendenkring

Samen uitgaan, een middagje winkelen of met je vrienden naar de bioscoop. Dat klinkt niet alleen gezellig, dat is het ook! En terwijl je leuke dingen doet, bespreek je van alles met elkaar. Vrienden kunnen veel voor je betekenen, maar vriendschappen zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom organiseert Salut de Jongeren Vriendenkring.

Lees verder

Open huis ontmoetingscentrum de Esch

Organisatie HulpdieHelpt opent op 4 maart het ontmoetingscentrum de Esch in Markelo. HulpdieHelpt gaat onder andere wekelijks activiteiten organiseren voor de ouderen in Markelo en specifiek voor de bewoners van de Esch.

Lees verder

Buitenfitness op het Magnoliaplein

Afgelopen donderdag zijn de toestellen voor de buitenfitness geplaatst op het Magnoliaplein In Goor. Eerder zijn er al nieuwe klim- en speeltoestellen geplaatst en is het voetbalveld ingezaaid.

Lees verder

Voorjaarsvakantie activiteiten bij jongerencentrum Walk in

In de voorjaarsvakantie organiseert het jongerencentrum Walk In verschillende activiteiten voor jeugd en jongeren uit Delden.

Lees verder

Website ‘Hofactief’ gelanceerd

Om de gezonde voornemens te stimuleren heeft de gemeente Hof van Twente een nieuwe website gelanceerd met de naam: Hofactief. De website is gebruiksvriendelijk en bestemd voor jong en oud. Bent u op zoek naar een sportieve activiteit, een ontmoetingscentrum of een culturele activiteit dan kunt u hierover informatie vinden op de website: www.hofactief.nl. Ook kunt u hier kijken wat er te doen is voor uw familieleden, buren en vrienden.

Lees verder

Zelf sushi maken bij Jongerencentrum Walk in

Op dinsdag 5 februari organiseert Salut voor jeugd en jongeren van 11 tot 16 jaar uit Delden sushi maken bij jongerencentrum Walk in te Delden.

Lees verder

Eerste bijeenkomst “Gezondheidscentrum Delden Presenteert” goed van start.

Zaterdagmiddag 19 januari was de eerste keer dat gezamenlijke organisaties uit het Gezondheidscentrum Delden zich presenteerden met als thema: “Mantelzorger; je staat er niet alleen voor”.

Lees verder

De aanmelding voor NL DOET 2019 sluit bijna!

Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart 2019, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken

Lees verder

Kom 25 januari naar het Poppodium in Delden

Op vrijdagavond 25 januari organiseren Eetcafé de Burgemeester en Salut voor de derde keer een bandavond in Eetcafé de Burgemeester in Delden. Framed, House of Mirrors en Kayuku betreden vanaf 20:00 uur het podium, de entree is gratis.

Lees verder

Aangepast sporten Delden wenst u een sportief en gezond 2019

Arjen Spekschate start in samenwerking met Salut lessen aangepast sporten in Delden. Vanaf 6 februari kunnen kinderen tot 13 jaar met een beperking diverse sporten beoefenen.

Lees verder

Mantelzorger; je staat er niet alleen voor!

Zaterdagmiddag 19 januari 2019 organiseren verschillende organisaties van Gezondheidscentrum Delden een informatieve middag in de Kapel van St. Elisabeth Verpleeghuis voor mantelzorgers en andere geïnteresseerden die betrokken zijn in de zorg voor de ouder wordende mens in Delden.

Lees verder

De Kracht van Herinneringen

Salut heeft bijeenkomsten van “de Kracht van Herinneringen” georganiseerd voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Lees verder

Hoffelijk kerstdiner

Op kerstavond hebben 25 mensen uit Hof van Twente genoten van een Hoffelijk kerstdiner. Salut heeft in samenwerking met B.Eetclub uit Bentelo haar gasten verwend met een heerlijk zeven gangen diner.

Lees verder

Herinrichting terrein Oude Haaksbergerweg – Mulderskamp

Op dinsdag 18 december om 19.30 uur komen bewoners ‘t Gijmink bijeen in Villa 70, om de volgende stap te maken naar een mooi en uitvoerbaar inrichtingsplan voor het terrein op de hoek van de Mulderskamp en de Oude Haaksbergerweg.

Lees verder

Jongeren Vriendenkring

Samen uitgaan, een middagje winkelen of met je vrienden naar de bioscoop. Dat klinkt niet alleen gezellig, dat is het ook! En terwijl je leuke dingen doet, bespreek je van alles met elkaar. Vrienden kunnen veel voor je betekenen, maar vriendschappen zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom organiseert Salut de Jongeren Vriendenkring.

Lees verder

Ieders levensverhaal is de moeite van het vertellen waard

Vrijwilligers van Salut helpen mensen bij het schrijven van hun levensverhaal. Na een aantal interviews wordt een persoonlijk verhaal gemaakt. Het levensboek gaat over bijzondere gebeurtenissen, maar vooral ook over het dagelijks leven.

Lees verder

Gewijzigde openingstijden Salut in de kerstperiode

In de periode van 24 december tot en met 1 januari heeft Salut gewijzigde openingstijden en is Salut niet aanwezig in de gezondheidscentra in Delden en Markelo.

Lees verder

Informatieavonden website Hofactief

Nieuwsgierig wat er allemaal te doen is in Hof van Twente? Via de plaatselijke websites is er al het één en ander te vinden, maar niet alles op het gebied van sport, cultuur en welzijn. De lancering van de nieuwe website Hofactief gaat een positieve verandering brengen in het promoten en het vinden van een activiteit of organisatie. Dit wordt makkelijk en zeer gebruiksvriendelijk. Deze bijeenkomst is bedoeld voor alle organisaties in Hof van Twente, zodat zij ervoor kunnen gaan zorgen dat het makkelijker wordt om te vinden wat er te doen is in binnen onze gemeente.

Lees verder

Kom 14 december naar het Poppodium in Delden

Op vrijdagavond 14 december organiseren Eetcafé de Burgemeester en Salut voor de derde keer een bandavond in Eetcafé de Burgemeester in Delden. Safasj, Timeless, Basemen en Blue Shoes betreden vanaf 19:30 uur het podium, de entree is gratis.

Lees verder

Oud leert van jong

Op dinsdag 11 december 2018 organiseren jongeren van het Twickelcollege met ondersteuning van Salut een “Oud leert van jong” ochtend in de Babbelaar te Delden. We hopen met deze activiteiten de ouderen en de leerlingen van het Twickelcollege met elkaar in contact te brengen. De entree is gratis.

Lees verder

Mantelzorg mag een naam hebben

Op de dag van de mantelzorger heeft Salut samen met de gemeente Hof van Twente mantelzorgers verrast. Om ze te bedanken voor hun inzet, toewijding, aandacht en energie hebben alle mantelzorgers een uitje aangeboden gekregen.

Lees verder

Uitreiking eerste mantelzorgboek

Salut heeft het mantelzorgboek ontwikkeld voor de vervanger van de mantelzorger. Het eerste exemplaar is door Chantal Smit van Salut uitgereikt aan mevrouw Textor.

Lees verder

Kom 16 november naar het Poppodium in Delden

Op vrijdagavond 16 november organiseren Eetcafé de Burgemeester en Salut voor de tweede keer een bandavond in Eetcafé de Burgemeester in Delden. The Bandits, Basemen, Pop up en Future betreden vanaf 19:30 uur het podium, de entree is gratis.

Lees verder

7 november - Opening speeltuin Tuindorp

Op woensdag 7 november om 14:30 uur wordt de Speeltuin Tuindorp officieel geopend door Wethouder van Zwanenburg. Alle kinderen, maar ook de volwassenen van Tuindorp zijn hierbij van harte uitgenodigd.

Lees verder

Vrijwilligers van Salut lopen Stolpersteine route in Goor

Salut vindt vrijwilligerswerk onbetaalbaar en heeft haar vrijwilligers bedankt voor hun inzet. Dit hebben we gedaan door het aanbieden van de Stolpersteine wandeling in Goor onder leiding van de Stichting Stolpersteine Goor. De wandelschoenen werden door 75 vrijwilligers aangetrokken, zij hebben aandachtig geluisterd naar de bijzondere verhalen. De ochtenden werden afgesloten met een lunch bij lunchcafé de Ster.

Lees verder

Samen naar museum de Twentse Welle?

Salut en stichting Franje organiseren op dinsdag 20 november een dag met de Museum Plus Bus naar museum de Twentse Welle in Enschede. De Museum Plus Bus is een initiatief van 12 musea en de BankGiro Loterij.

Lees verder

Heropening van het Foyercafé de Reggeroos

Er even alleen of samen tussenuit? Als mantelzorger alleen een boodschap doen? Na de verbouwing van de foyer wordt het Foyercafé op vrijdag 5 oktober heropend. Het café in de foyer van de Reggehof is elke vrijdag van 10 tot 12 uur geopend.

Lees verder

IK VOEL ME ZO VERDOMD ALLEEN...

Wie kent het niet, dit lied van Ciske de Rat uit de gelijknamige musical. Velen zingen het woord voor woord mee. Helaas ondervinden ook velen in Hof van Twente, woord voor woord, hoe het voelt. Je bent bijvoorbeeld gestopt met werken, verliest je dagelijkse routine en daarmee ook je dagelijkse contacten. Je hebt een lichamelijke, psychische of psychiatrische beperking en komt niet zo makkelijk je huis uit. Of je kunt de ontwikkelingen van de computer niet meer bijbenen, waardoor je e-mails en betalingen maar laat voor wat ze zijn. En zo raak je langzaam meer en meer geïsoleerd.

Lees verder

Bijeenkomst voor vrijwillige bestuursleden

Op 7 november van 19:30-21:30 uur organiseert Salut een bijeenkomst voor bestuursleden van verenigingen en organisaties. In twee uur neemt ir. K.E. (Karel) van Zanten de aanwezigen mee langs de vier belangrijkste onderdelen van het bestuurswerk. Deelname is gratis

Lees verder

Beste Buur Hof van Twente in het zonnetje gezet

Salut vindt dat goed contact met de buren goud waard is. Met deze gedachte organiseert Salut de “Beste Buur Verkiezing”. De beste buur levert een grote bijdrage aan de onderlinge sfeer in de buurt. De titel gaat dit jaar naar mevrouw Uwland-Maas. Zij is door de burgemeester op 22 september in het zonnetje gezet.

Lees verder

Nomineer je favoriete vrijwilliger of organisatie

Vrijwilligers zijn het sociale kapitaal van onze samenleving, we kunnen niet zonder hen. In Overijssel zette we vrijwilligers jaarlijks extra in het zonnetje. Dit jaar reikt de provincie Overijssel voor de negentiende keer de Overijsselse Vrijwilligersprijs uit.

Lees verder

Hoe kan werk en het verlenen van zorg worden gecombineerd?

Mantelzorgers hebben de neiging om voor hun naaste(n) te zorgen en zichzelf te vergeten. Hierdoor kunnen ze overbelast raken. Salut organiseert de cursus “De kunst van het Zorgen en Loslaten” voor mantelzorgers die anders met de zorgsituatie willen leren omgaan. Tijdens de cursus leert de mantelzorger voor zichzelf te zorgen en voor de naaste(n) zodat de mantelzorger energie overhoudt. Deelname is gratis.

Lees verder

Herinrichting terrein Oude Haaksbergerweg-Mulderskamp

De grond van het voormalige speelterrein op de hoek van de Oude Haaksbergerweg en Mulderskamp is door de gemeente vrijgegeven voor een nieuwe inrichting. Op 4 september is de startbijeenkomst voor alle bewoners.

Lees verder

Beweeglessen van Salut in september van start

Vanaf 3 september organiseert Salut elke maandag en vrijdag beweeglessen van 45-60 minuten voor 55-plussers in Goor en Markelo. De lesinhoud wordt afgestemd op de deelnemers. Mensen die voldoende sporten en bewegen, leggen een stevige basis voor een actieve en gezonde leefstijl. Bewegen houdt mensen langer fit en zelfredzaam.

Lees verder

Hof van Twente kiest de Beste Buur

Salut vindt dat goed contact met de buren goud waard is. Met deze gedachte organiseert Salut de “Beste Buur Verkiezing”. De beste buur levert een grote bijdrage aan de onderlinge sfeer in de buurt. Iedereen in de gemeente Hof van Twente kan zijn buur tot 12 september nomineren voor de “Beste Buur”.

Lees verder

Per 1 september Salut open van 9 tot 17:00 uur

Om de bereikbaarheid te vergroten, breidt Salut haar openingstijden per 1 september uit.

Lees verder

Activiteiten op Zwembad de Mors in Delden

DELDEN – Salut organiseert in de maand augustus iedere donderdag een activiteit op Zwembad de Mors. Vorige week is gestart met spinning, deze week Boarding Soccer, de stormbaan en zeephelling volgen de komende weken.

Lees verder

Gewijzigde openingstijden Brievenhulp in de zomerperiode

In de periode van 23 juli tot en met 19 augustus zijn de vrijwilligers van de brievenhulp op maandag van 10:00 -12:00 uur aanwezig in de bibliotheek in Delden. De locaties in Goor en Markelo zijn in deze periode gesloten.

Lees verder

Samen herinneringen ophalen aan vroeger

Salut organiseert in het najaar bijeenkomsten voor mensen met beginnende dementie én hun mantelzorger. Tijdens een serie van acht bijeenkomsten worden via verschillende thema’s door alle deelnemers positieve ervaringen met elkaar gedeeld. Deelname is gratis.

Lees verder

Foyercafé de Reggeroos tijdens de zomer gesloten

Goor – Tijdens de zomervakantie is het foyercafé gesloten van vrijdag 27 juli tot en met 31 augustus 2018. Op vrijdag 7 september 2018 is iedereen weer van harte welkom.

Lees verder

Moeite met het lezen en begrijpen van brieven of andere teksten?

Maak dan gebruik van Brievenhulp. De vrijwilligers van Brievenhulp geven advies en helpen bij het beantwoorden en invullen van formulieren. Ook als het gaat om het regelen van online zaken, zoals het aanvragen van een OV-chipkaart, van toeslagen of een bijstandsuitkering, of bij het indienen van een verzoek tot kwijtschelding gemeentelijke belastingen.

Lees verder

Kleurrijk in de Hof 14 juli

Ontmoet verschillende culturen tijdens Kleurrijk in de Hof.

Lees verder

'T Badhoes gaat open

Na maanden van voorbereiding en hard werken door de vrijwilligers gaat ‘t Badhoes (de buurtvoorziening voor Tuindorp en omgeving) officieel open
Je wordt van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn op zaterdag 14 juli tussen 14.00 en 17.00 uur.

Lees verder

Gewijzigde openingstijden Salut in de zomerperiode

In de periode van 23 juli tot en met 31 augustus is Salut geopend van 9:00 -12:30 uur en is Salut niet aanwezig in de gezondheidscentra in Delden en Markelo.

Lees verder

Workshop werven, binden en behouden van vrijwilligers

Op 19 juli organiseert Salut samen met Arcon de workshop Vrijwilligersbeleid volgens de 6B methode. Deze workshop is interessant voor alle organisaties en verenigingen in de Hof van Twente die met vrijwilligers werken.

Lees verder

Voetballers voor zomertoernooi in Delden gezocht

Delden - Met ondersteuning van Salut organiseren David Hems, Sjoerd en Guus Wegdam op 20, 21 en 22 augustus een voetbaltoernooi voor jongeren van 10 – 14 jaar. Voor het toernooi zijn zij op zoek naar voetballers.

Lees verder

Foyercafé de Reggeroos tijdens de zomer

Openingstijden Foyercafé tijdens de zomerperiode.

Lees verder

Vrijwilligers voor mensen aan huis gezocht in Delden

Salut zoekt vrijwilligers in Delden voor het project Voor Elkaar. Het project is bedoeld voor inwoners die een hulpvraag hebben, maar niet voldoende hun eigen netwerk kunnen inzetten.

Lees verder

Wekelijks vervoer naar Centrum Markelo geregeld

Markelo - Senioren van Markelo die geen vervoer hebben om zelf boodschappen te doen, maakten 31 mei voor het eerst gebruik van de BoodschappenBuurtBus (BBB). De BBB rijdt vanaf nu elke donderdagochtend van de Anholtskamp (Koekoekslaan) naar het centrum van Markelo.

Lees verder

Magnoliaplein vrij van obstakels

Het verwijderen van de voormalige JOP en de basketbalpalen op het Magnoliaplein zijn dinsdagmiddag 29 mei volgens plan uitgevoerd.Nu is het terrein vrij van obstakels en kan het asfalt hersteld worden alvorens de plaatsing van de buitenfitnesstoestellen mogelijk te maken.

Lees verder

Salut opent twee nieuwe locaties voor Brievenhulp

Hof van Twente - Salut opent op 18 juni aanstaande twee nieuwe locaties in Hof van Twente. De welzijnsorganisatie verleent namelijk vanaf week 25 elke maandagmorgen ook Brievenhulp vanuit de bibliotheken in Delden en Markelo. De opening van de extra locaties zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de beide bibliotheken.

Lees verder

Feestelijke heropening speeltuin Goor uitgesteld na aantreffen asbest in bodem

De feestelijke heropening van de opgeknapte speeltuin aan de Dr. J.H. ten Boschstraat in Tuindorp (Goor) is voorlopig uitgesteld. Afgelopen dinsdag is bij het installeren van het laatste speeltoestel onverwacht asbest aangetroffen in de bodem.

Lees verder

Opening speeltuintje Tuindorp – Goor op 25 mei

Op vrijdag 25 mei wordt het volledig gerenoveerde speeltuintje aan de Dokter ten Boschstraat in Tuindorp – Goor officieel in gebruik genomen. Het feestje voor de kinderen van Tuindorp is van 16.00 tot 18.00 uur. Wethouder Pieter van Zwanenburg zal rond 17.00 uur de opening verrichten.

Lees verder

Oud leert van jong in Delden

Op donderdagmiddag 31 mei 2018 organiseren jongeren van het Twickelcollege met ondersteuning van Salut een mixed beauty en digi beter middag voor jong en oud in “het Parochiehuis” te Delden. We hopen met deze activiteiten de ouderen en de leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen met elkaar in contact te brengen. De entree is gratis.

Lees verder

Fietstochten Delden gaan weer van start

De eerste fietstocht van dit seizoen start op donderdag 24 mei 2018 om 13.30 uur. We beginnen in het restaurant in de Hagen om vervolgens om 14.00 uur te gaan fietsen.

Lees verder

Boodschappen Buurt Bus Delden

Woon je in Delden en heb je geen vervoer, dan kun je op vrijdagmiddag gebruik maken van de Boodschappen Buurtbus (BBB). De BBB is een dienst van Salut en Doors Wide Open voor senioren die geen vervoer hebben.

Lees verder

Jongerenwerker Wesley aan het woord

Afgelopen maand bij: ‘Beau Five Days Inside’ liet Beau van Erven Dorens zich voor zijn programma ‘opsluiten’ in Harreveld, waar een gesloten instelling staat van Horizon Jeugdzorg & Onderwijs.

Lees verder

Meedoen aan "Voor Elkaar"

Het project Voor Elkaar van Salut richt zich op inwoners van Hof van Twente met individuele hulpvraag waarvoor een vrijwilliger ingeschakeld kan worden. Doel is het bevorderen van het welzijn van de inwoners. De deelnemer kan voor de hulpvraag niet (voldoende) zijn eigen netwerk inzetten.

Lees verder

Try Out bandoptredens in De Burgemeester

Op vrijdagavond 20 april hebben Eetcafé de Burgemeester, Be Events en Salut een bandavond in de Burgemeester georganiseerd. Er hebben 5 bands opgetreden.

Lees verder

Foyercafé de Reggeroos in het voorjaar

Het Foyercafé de Reggeroos dat elke vrijdagochtend van 10 tot 12 uur plaatsvindt in de foyer van de Reggehof in Goor is vanwege de feestdagen niet open op vrijdag 27 april en 11 mei 2018.

Lees verder

Salut organiseert wandelgroep in Delden

Delden – Salut organiseert elke maandag een wandeling voor mensen met lichte geheugenproblemen. Wandelen stimuleert met name voor deze doelgroep de lichamelijke en geestelijke conditie. Bovendien hoopt Salut met deze activiteit de mantelzorger te ontlasten.

Lees verder

Bandavond in De Burgemeester Delden

Op vrijdagavond 20 april organiseren Eetcafé de Burgemeester, Be Events en Salut een Bandavond in de Burgemeester, Langestraat 73 te Delden. Vanaf 19:00 uur treden er 5 bands op, die ervaring op willen doen en hun talenten verder willen ontwikkelen. De entree is gratis.

Lees verder

DE OMSLAG - Mark (coördinator) vertelt.

Hoe zit een werkdag van Mark er bij de Omslag uit? Wat is de Omslag en wat is zijn ambitie binnen Salut? Onze collega Mark vertelt.

Lees verder

SG Twickel Delden en Salut brengen Wowi bus naar Delden

Op donderdag 29 maart komt de Wowi! Bus naar Delden. WoWi! is een biebbus vol digitale nieuwigheden. Onze maatschappij wordt steeds digitaler en de ontwikkelingen gaan razendsnel. Omdat we iedereen bekend willen maken met de nieuwste technologieën op het gebied van programmeren, robotica, industriële vormgeving en mediavormgeving, kun je in WoWi! zelf aan de slag met de nieuwste innovatieve apparaten en gadgets. Je vindt de bus voor het Parochiehuis in Delden. De entree is gratis.

Lees verder

Foyercafé de Reggeroos in het voorjaar

Het Foyercafé de Reggeroos dat elke vrijdagochtend van 10 tot 12 uur plaatsvindt in de foyer van de Reggehof in Goor is vanwege de feestdagen niet open op vrijdag 30 maart, 27 april en 11 mei 2018.

Lees verder

Cliënttevredenheidsonderzoek Salut

Julia Munster en Rukiye Uslu vertellen over hun afstudeeronderzoek bij Salut. De 2 studentes van de Saxion Hogeschool hebben voor hun studie maatschappelijke werk en dienstverlening een cliënttevredenheidsonderzoek uitgevoerd bij Salut.

Lees verder

Theatervoorstelling "De OmZieners" 12 april in de Reggehof

‘De OmZieners’ wordt gebracht door de Joseph Wresinski Cultuur Stichting. Een theatergroep van mensen die in armoede leven en ervaren theatermakers. Samen maken en spelen zij theater dat laat zien wat mensen in armoede meemaken, wat zij denken en voelen en wat anderen over hen denken en zeggen.

Lees verder

Sayatme: digitale pest app of feedbackapp voor jongeren?

Lees verder

NL Doet: bijna 30 klussen in de Hof van Twente

Het Oranje Fonds organiseert op 9 en 10 maart 2018, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

Lees verder

College op bezoek bij Salut: de Maan, Badhoes Tuindorp en Taalcafé in Goor

Het college werd op een bijzonder zonnige vrijdag 23 februari letterlijk in beweging gezet door Salut. Bruggenbouwer Chantal van Salut had een mooi programma opgesteld waarbij verschillende projecten in Goor werden bezocht.

Lees verder

Gratis cursus ‘Omgaan met dementie’ voor mantelzorgers in Hof van Twente

Dementie is een ingrijpende ziekte. Zowel voor de dementerende als voor de naaste omgeving. Het thuis verzorgen en begeleiden van een dementerende ervaren velen dan ook als een zware taak. Voor Salut is dat aanleiding om in Hof van Twente ook in 2018 in samenwerking met Stichting Informele Zorg Twente de mantelzorgers te ondersteunen met het aanbieden van een gratis cursus.

Lees verder

Concept-plan Herinrichting Magnoliaplein

Het concept-plan voor de herinrichting van het Magnoliaplein, bestaande uit de onderdelen Speeltuintje, Voetbalveld en Buitenfitness ligt van 14 t/m 21 februari ter inzage.
Iedereen die betrokken wil zijn en belangstelling heeft voor de ontwikkeling van dit deel van het Gijmink kan kennisnemen van het plan in de hal van Openbare basisschool ’t Gijmink en in de hal van het Gemeentehuis.

Lees verder

Tuindorp wil huiselijk buurtcentrum; Buurtbewoners komen met allerlei ideeën voor 't Badhoes

Wanneer buurtcentrum 't Badhoes precies de deuren gaat openen is nog onbekend, maar over één ding zijn de bewoners van de wijk Tuindorp in Goor het eens: de sfeer moet huiselijk worden, gezellig en voor iedereen toegankelijk. Zo bleek vrijdagavond tijdens een inspraakbijeenkomst voor de buurt.

Lees verder

Be events en Salut brengen WoWi! nieuwste (digitale technieken) naar Delden

Op dinsdag 20 februari 2018 komt de Wowi! bus naar Delden. WoWi! is een biebbus vol digitale nieuwigheden. Vanaf 14.30 uur is er een open inloop in de Wowi bus en kunnen jongeren uit Delden en omgeving hier gebruik van maken. De standplaats van de bus is Stads Centrum Het Parochiehuis in Delden. De entree is gratis.

Lees verder

ZondagmiddagCafé voor senioren

Het ZondagMiddagCafé is in de wintermaanden de 1ste en 3de zondag van de maand geopend voor alle senioren uit Hof van Twente.

Lees verder

Tuindorp info: Hoe gaat het nu verder met 't Badhoes?

Hoe gaat het nu verder met 't Badhoes? Deze vraag willen we graag beantwoorden op vrijdag 9 februari vanaf 20:00 uur in het toekomstige Badhoes, Jurriën Sprakelstraat 17 te Goor.

Lees verder

Met de Mantel der Liefde in Herberg de Pol Diepenheim

De indrukwekkende en herkenbare voorstelling ‘Met de Mantel der Liefde’ over mantelzorg speelt in Diepenheim. Zaterdag 10 februari komt de Belgische acteur Kurt Defrancq naar Cultuurcentrum Herberg de Pol om de theatermonoloog te spelen. Voorafgaand en na afloop van de voorstelling is er een mantelzorgconsulente van Salut aanwezig.

Lees verder

NL Doet 9 en 10 maart

Stichtingen, verenigingen, zorginstellingen, kinderboerderijen en voedselbanken opgelet! Dit is jullie kans om een grote klus te klaren, jullie organisatie te promoten én nieuwe vrijwilligers te werven. Doe mee met NLdoet op 9 en 10 maart 2018!

Lees verder

Informatiebijeenkomst openbaar vervoer voor senioren

Op dinsdag 23 januari van 14:00 -16:00 uur vindt in het gemeentehuis, aan de Höte 7 te Goor, een informatiebijeenkomst plaats voor senioren die reizen met het openbaar vervoer of dit van plan zijn te gaan doen.

Lees verder

Buurtbemiddeling: voel je fijn in je eigen huis

Goed contact met je buren is goud waard. Maar soms wordt de relatie met je buren flink op de proef gesteld. De buurkinderen trappen de bal steeds in je tuin, de boom in hun voortuin neemt bij jou al het zonlicht weg, of de rook van hun houtkachel trekt jouw slaapkamer in waardoor je slecht slaapt.
Zulke ergernissen kunnen leiden tot flinke burenruzies en ervoor zorgen dat je je onprettig voelt in je eigen huis. Wil je werken aan een duurzame oplossing? Schakel dan buurtbemiddeling in. De coördinator luistert en bekijkt met je of het probleem voor bemiddeling geschikt is.

Lees verder

Salut op maandag 18 december gesloten

Salut is op maandag 18 december gesloten.

Lees verder

Welzijnswijzer

Welzijnswijzer niet ontvangen? De welzijnswijzer is op te halen bij het Gemeentehuis of bij Salut

Lees verder

Gewijzigde openingstijden kerstperiode Salut

Salut is op 18, 25 en 26 december en 1 januari gesloten. Op 27 en 28 december is Salut niet aanwezig in Delden en Markelo. Op donderdag 28 december is Salut geopend van 9:00 tot 17:00 uur, de avondopenstelling vervalt.

Lees verder

Voormalige kleuterschool aan de Jurriën Sprakelstraat wordt buurtgebouw Bewoners Tuindorp realiseren eigen buurtvoorziening

Bewoners van de Goorse buurt Tuindorp gaan hun eigen buurtvoorziening realiseren in de leegstaande voormalige kleuterschool aan de Jurriën Sprakelstraat. De bewoners van Tuindorp en de gemeente tekenden daarvoor afgelopen zaterdag een intentieverklaring. Daarbij overhandigde wethouder Pieter van Zwanenburg de sleutel van de voormalige kleuterschool aan de buurtbewoners. De buurtvoorziening is één van de acties uit het Uitvoeringsplan Tuindorp Goor, dat de buurt heeft opgesteld samen met welzijnsorganisatie Salut.

Lees verder

Taalcafé en Taalpunt maken professionaliseringsslag

Hof van Twente –Taalcafé en Taalpunt zijn twee projecten die inwoners van Hof van Twente helpen hun beheersing van de Nederlandse taal te verbeteren. De professionaliseringsslag die welzijnsorganisatie Salut momenteel doorvoert in beide projecten is mogelijk dankzij een subsidie van de gemeente Hof van Twente en een bijdrage van het Oranjefonds.

Lees verder

Gewijzigde openingstijden café de Reggeroos in december

Café de Reggeroos in de Reggehof is in december alleen op 15 en 22 december geopend. Op 1, 8 en 29 december vinden er andere activiteiten plaats bij de Reggehof en Aveleijn.

Lees verder

Onderzoek vrijetijdsbesteding jongeren

Ben jij tussen de 10 en 21 jaar en heb jij ideeën voor activiteiten in je vrije tijd in jouw woonplaats? Vul dan de vragenlijst in en laat je mening horen!

Lees verder

ZondagMiddagCafé voor senioren op 15 oktober weer geopend

Elke derde zondag van de maand wordt het ZondagMiddagCafé van 14:00-16:30 uur georganiseerd in het Soosgebouw, Schoolstraat 40 te Goor. Voor slechts €3 worden de bezoekers ontvangen met koffie/thee en wat lekkers. Na de koffie wordt er gekaart, gebiljart, gesjoeld of gewoon gezellig met elkaar gepraat. Kom op 15 oktober, aanmelden is niet nodig.

Lees verder

Boodschappen Buurt Bus Delden in een nieuw jasje

Delden – Salut organiseert samen met de Stichting Doors Wide Open de Boodschappen Buurtbus in Delden. Elke vrijdagmiddag rijdt de bus voor iedereen die geen vervoer heeft naar de supermarkt. Salut hoopt hiermee de zelfredzaamheid te vergroten.

Lees verder

Druiven-pluk-dag voor mensen met een beperking en/of licht dementerenden

Op zaterdag 14 oktober organiseert de Rabobank Centraal Twente in samenwerking met de Wijngaard Hof van Twente een feestdag voor mensen met een beperking en licht dementerenden. Naast het plukken van de druiven wordt het een gezellige dag.

Lees verder

Beweeglessen van Salut zijn gestart

Goor-Markelo – Salut organiseert elke maandag en vrijdag beweeglessen van 45-60 minuten voor 55-plussers in Goor en Markelo. De lesinhoud wordt afgestemd op de deelnemers. Mensen die voldoende sporten en bewegen, leggen een stevige basis voor een actieve en gezonde leefstijl. Bewegen houdt mensen langer fit en zelfredzaam.

Lees verder

Ben ik mantelzorger?

Ben jij inwoner van de gemeente Hof van Twente en zorg jij langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte en hulpbehoevende persoon uit je omgeving? Dan ben jij een van de 4 miljoen mantelzorgers in Nederland. Salut is er voor mantelzorgers om ze te informeren en zo nodig te ondersteunen zodat ze de zorg goed vol kunnen houden en niet overbelast raken.

Lees verder

Anne van Veen per 1 januari 2018 nieuwe directeur van Salut

Hof van Twente - Met ingang van het nieuwe kalenderjaar verwelkomt welzijnsorganisatie Salut Anne van Veen als directeur. De komst van Van Veen betekent het afscheid van Carien Kroon die dan ruim twee jaar als interim-directeur aan Salut verbonden is geweest.

Lees verder

Salut organiseert wandelgroep in Delden

Delden – Salut organiseert elke maandag een wandeling voor mensen met lichte geheugenproblemen. Wandelen stimuleert met name voor deze doelgroep de lichamelijke en geestelijke conditie. Bovendien hoopt Salut met deze activiteit de mantelzorger te ontlasten.

Lees verder

Vrijdagochtend weer koffie en appeltaart bij café de Reggeroos

Goor – Vanaf 8 september organiseert Salut samen met de mensen van Aveleijn elke vrijdag van 10-12 uur Café de Reggeroos in de Reggehof. Mantelzorgers kunnen met of zonder zorgvrager komen. Salut hoopt met deze activiteit ontspanning te bieden en de mantelzorger te ontlasten.

Lees verder

Beweeglessen van Salut in september van start

Goor-Markelo – Vanaf 4 september organiseert Salut elke maandag en vrijdag beweeglessen van 45-60 minuten voor 55-plussers in Goor en Markelo. De lesinhoud wordt afgestemd op de deelnemers. Mensen die voldoende sporten en bewegen, leggen een stevige basis voor een actieve en gezonde leefstijl. Bewegen houdt mensen langer fit en zelfredzaam.

Lees verder

Laatste zomeractiviteit Salut

Op 17 augustus organiseren de jongerenwerkers van Salut de laatste zomeractiviteit voor de kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Kom om 13:30 uur naar de van Kollaan achter de brandweerkazerne in Goor. De activiteiten bestaan uit een springkussen, een midgetgolfbaan en sumo worstelen. De kosten zijn €2 per persoon.

Lees verder

Salut start wandelgroep in Delden

Delden - Vanaf 14 augustus organiseert Salut elke maandag een wandeling voor mensen met lichte geheugenproblemen. Wandelen stimuleert met name voor deze doelgroep de lichamelijke en geestelijke conditie. Bovendien hoopt Salut met deze activiteit de mantelzorger te ontlasten.

Lees verder

De Kunst van het Zorgen en Loslaten

Heb je zorg voor of om je kind, je partner of je één van je ouders? En valt dat soms zwaar? Misschien is ‘De Kunst van het zorgen en loslaten’ dan precies de cursus voor jou. Het is een traject van negen dagdelen eens per twee of drie weken, voor mantelzorgers die anders met de zorgsituatie willen leren omgaan. Je staat stil bij je patronen van zorg verlenen en krijgt handvatten aangereikt om daar anders mee om te gaan.

Lees verder

Tijdens zomerperiode gewijzigde openingstijden Salut

De locaties van Salut in het gezondheidscentrum in Delden en het Stroaten in Markelo zijn tijdens de zomerperiode beperkt geopend. De openingstijden van Goor blijven ongewijzigd.

Lees verder

Ben jij deelnemer of vrijwilliger bij de zomeractiviteiten van Salut in Goor?

In de periode van 25 juli t/m 10 augustus organiseren de jongerenwerkers van Salut zomeractiviteiten voor de kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Deze vinden plaats bij de BSO Villa Linde ’t Gijmink en bij de skatebaan aan de van Kollaan In Goor. Doe jij mee, of houd jij ervan om de activiteiten voor de kinderen in goede banen te leiden?

Lees verder

Mantelzorgcafé Hof van Twente in zomerperiode gesloten

Het mantelzorgcafé wat elke vrijdagochtend van 10 tot 12 uur plaatsvindt in café de Reggeroos in de foyer van de Reggehof in Goor is tijdens de zomervakantie gesloten van vrijdag 14 juli tot en met 1 september 2017. Op vrijdag 8 september bent u van harte welkom.

Lees verder

De kracht van herinneringen

Op 5 september 2017 start de reeks van 8 bijeenkomsten ‘De kracht van herinneringen’ voor mensen met lichte dementie én hun mantelzorgers. Herinneringen van vroeger staan centraal in deze bijeenkomsten. Het is gratis en inclusief een lunch. Deze bijeenkomsten vinden plaats in de gezellige huiskamer bij woonzorgcentrum Herfstzon in Goor.

Lees verder

HERINRICHTING MAGNOLIAPLEIN

Op dinsdag 11 juli om 19.30 uur zijn alle bewoners van het Gijmink uitgenodigd voor de STARTBIJEENKOMST op het Magnoliaplein.

Lees verder

Hoe komen verenigingen en stichtingen aan geld voor hun doelen?

Onlangs hebben 12 verenigingen en stichtingen deelgenomen aan de workshop “Fondsenwerving” georganiseerd door Salut in samenwerking met de SESAM academie.

Lees verder

Salut opent nieuw loket in Markelo

Welzijnsorganisatie Salut is er voor alle inwoners van Hof van Twente. Jong en oud kan er terecht met vragen over wonen, zorg en welzijn, werk, vrije tijd, gezondheid, financiën, scholing en sport. Om het leggen van contact nog makkelijker te maken, opent Salut per 6 juni een nieuw loket in gezondheidscentrum Het Stroaten in Markelo.

Lees verder

Boodschappenbuurtbus (BBB) in Delden

De boodschappen buurtbus rijdt al een paar jaar op vrijdagmiddag rond in Delden om ouderen de kans te geven zelf boodschappen te doen.

Lees verder

Op Hemelvaartsdag is Salut gesloten.

Hemelvaartsdag is Salut gesloten.

Lees verder

Dagje uit voor mantelzorgers

Ook dit jaar biedt de Lionsclub Goor-Markelo-Diepenheim de mogelijkheid aan mantelzorgers in de Hof van Twente om op 11 juni 2017 een dagje mee uit te gaan. Een dagje even de zorg ‘thuislaten’ en genieten van een gezellige ontspannen dag. Er zijn nog plekken vrij.

Lees verder

Salut vrijdag 19 mei gesloten

Wegens een opleidingsdag is Salut op vrijdag 19 mei gesloten. Maandag 22 mei zijn we er voor jou!

Lees verder

Salut viert 1 jarig bestaan

Niet te geloven, wat gaat het jaar snel voorbij. 9 mei 2016 lanceerden wij Salut. Vanuit een organisatie voor alleen ouderen, zijn we gegroeid naar een brede welzijnsorganisatie voor alle inwoners, van jong tot oud in de Hof van Twente. Taken als mantelzorgondersteuning, ondersteuning vrijwilligers en -organisaties, jeugd en jongerenwerk, opbouwwerk, maatschappelijk werk zijn erbij gekomen.

Lees verder

Overijsselse Vrijwilligers Prijs 2017: nu nomineren!

Als blijk van waardering voor de enorme vrijwillige inzet in Overijssel reikt de provincie Overijssel op vrijdag 30 juni in het provinciehuis van Zwolle de Overijsselse Vrijwilligersprijs uit.

Lees verder

Diverse vakantie activiteiten Jeugd en Jongerenwerk Delden

In de voorjaarsvakantie hebben er diverse activiteiten in en rondom het JC Walk In in Delden plaatsgevonden.

Lees verder

4 en 5 mei gewijzigde openingstijden Salut

Op 4 mei is Salut geopend van 9:00 tot 19:00 uur. Op Bevrijdingsdag 5 mei is Salut gesloten.

Lees verder

Salut jongerenwerk start op 8 mei met Kitchen Masters.

Ben je tussen de 14 en 23 jaar? Houd jij van koken of wil je leren hoe je lowbudget de lekkerste gerechten kunt maken? Dan ben jij de Kitchen Master waar wij naar zoeken. Vanaf 8 mei wordt er 6 keer gekookt in de Klokkenkamp te Goor. Je betaalt hiervoor maar €3,- per keer. Meer weten of opgeven, bel 0547-260053 of mail naar info@salut-welzijn.nl

Lees verder

Koningsdag gesloten

27 april Koningsdag is Salut gesloten. vrijdag 28 april zijn we er voor jou!

Lees verder

Mantelzorgcafé Hof van Twente tijdens de feestdagen

Het mantelzorgcafé wat elke vrijdagochtend van 10 tot 12 uur plaatsvindt in café de Reggeroos in de foyer van de Reggehof in Goor is vanwege de feestdagen niet open op Vrijdag 28 april, 5, 19 en 26 mei, 2 en 23 juni.

Lees verder

Vakantie activiteiten Jongerenwerk Delden

De jongerenwerkers van Salut organiseren in de meivakantie een aantal activiteiten bij Zwembad de Mors in Delden voor jou!

Lees verder

Tuindorp Info digitaal ontvangen?

De Werkgroep Tuindorp brengt regelmatig de nieuwsbrief Tuindorp Info uit met nieuws en wetenswaardigheden over het project ‘Tuindorp 100 jaar en voor de toekomst klaar’.

Lees verder

Help jij het Magnoliaplein in Goor opknappen?

Salut jongerenwerk zoekt kinderen en jongeren die hun handen uit de mouwen willen steken om het Magnoliaplein te vernieuwen. Dit is de kans om zelf mee te denken en te bepalen over de herinrichting van jouw speelterrein.

Lees verder

Fietstochten Delden gaan weer van start

De eerste fietstocht van dit seizoen start op donderdag 11 mei 2017 om 13.30 uur. We beginnen in het restaurant in de Hagen om vervolgens om 14.00 uur te gaan fietsen.

Lees verder

Workshop fondsenwerving

Salut organiseert in samenwerking met SESAM-academie op donderdag 18 mei van 19:30 tot 22:00 uur de workshop fondsenwerving.

Lees verder

Geslaagde open dag bij het gezondheids-centrum in Delden

Geslaagde open dag bij het Gezondheidscentrum in Delden

Lees verder

18 maart: Open Dag Gezondheidscentrum Delden

Kom zaterdag naar de open dag van het gezondheidscentrum in Delden. Evelien, Fata en Rita zijn er voor jou!

Lees verder

Collecteren voor het Oranjefonds

In gemeente Hof Van Twente is nog plaats om mee te doen aan de Oranje Fonds Collecte. Pakt u deze kans en zet u uw stichting of vereniging op de kaart?

Lees verder

Salut in actie tijdens Nldoet

NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Lees verder

Alcoholvrije Cocktail battle in JC Walk In

Afgelopen week zijn meerdere jongeren bij Jongerencentrum Walk In een grote uitdaging aangegaan. Zij hebben meegedaan aan de ‘Cocktail battle’. Voor de meesten was dit onbekend terrein. Maar bij het klaarzetten van de benodigdheden werden ze enthousiast. Iedereen is zelf aan de slag gegaan en dit was een groot succes.

Lees verder

Naar de markt dankzij het mantelzorg café

Elke vrijdag is er tussen 10 en 12 uur café de Reggeroos in de foyer van de Reggehof in Goor. De mensen van Aveleijn staan dan klaar om u een lekker kopje koffie in te schenken eventueel met zelfgebakken appeltaart.

Lees verder

Bezorging warme maaltijden in Goor onder druk door dreigend tekort gebruikers en vrijwilligers  

Het aantal mensen in Goor, dat 's middag thuis een warme maaltijd bezorgd krijgt, neemt af, evenals het aantal vrijwilligers dat de maaltijden bezorgt.

Lees verder

Wat kan het Algemeen Maatschappelijk Werk van Salut voor u betekenen?

Als het met mensen op psychosociaal gebied niet goed gaat, heeft dat vaak invloed op meerdere levensgebieden en op je lichaam. Gezondheid is niet alleen een medische kwestie, maar hangt ook samen met psychosociale factoren. Zelfredzaamheid, sociale contacten, voor anderen zorgen, bijdrage aan de samenleving, financiën.

De stap naar het Algemeen Maatschappelijk Werk van Salut is laagdrempelig. Je hebt geen verwijzing nodig en de hulp is gratis.

Lees verder

Activiteiten Jongerenwerk

Jongerenwerk gaat sportief en biedt diverse activiteiten aan.

Lees verder

Eerste Kitchen Masters succesvol afgesloten

Maandag 13 februari was de laatste kookles van de Kitchen Masters in de keuken van de Klokkenkamp. Tijdens de kooklessen hebben de Kitchen Masters geleerd hoe ze gezond en lowbudget kunnen koken. Onder begeleiding van een jongerenwerker van Salut hebben de zes deelnemers gezamenlijk gezorgd voor heerlijke gerechten en voor een gezellige sfeer. De laatste kookles is afgesloten met zelfgemaakte hamburgers, salade en een heerlijke fruit toetje.

Lees verder

Studiekring Delden zoekt uitbreiding

Eén keer per 2 weken een interessante én gezellige avond in de leeszaal van de bibliotheek in Delden?
Luisteren naar en van gedachten wisselen over heel gevarieerde onderwerpen uit heden en verleden? Dan is de 65+ studiekring iets voor u.

Lees verder

Cursus ‘Omgaan met dementie’ voor mantelzorgers in Hof van Twente

Dementie is een ingrijpende ziekte. Zowel voor de dementerende als voor de naaste omgeving. Het thuis verzorgen en begeleiden van een dementerende ervaren velen dan ook als een zware taak. Voor Salut is dat aanleiding om in Hof van Twente ook in 2017 in samenwerking met Stichting Informele Zorg Twente de mantelzorgers te ondersteunen met het aanbieden van een gratis cursus.

Lees verder

Voorjaarsvakantie activiteiten JC Walk In in Delden

In de voorjaarsvakantie organiseert JC Walk In verschillende activiteiten voor jongeren.

Lees verder

Salut JONG ontmoet OUD

Jongeren van Jongerencentrum Walk In in Delden nemen het initiatief voor een leuke maatschappelijke activiteit: JONG ontmoet OUD.

Lees verder

Salut ‘doe eens vriendelijk week’

Van 12 tot en met 18 februari is het de “doe eens vriendelijke week”. De meeste mensen hoeven er niet bij na te denken, voor hen is aardig zijn een tweede natuur. Maar door drukte en stress van alle dag zijn we soms geneigd om op “kleine tegenslagen” niet zo vriendelijk te reageren. Er zijn vele manieren om vriendelijk te zijn, alleen al een lach of een compliment maakt een verschil voor je omgeving en voor jezelf.

Lees verder

Mantelzorgcafé `Schot in de Roos`

Afgelopen vrijdag 3 februari j.l. is het eerste mantelzorgcafé in Hof van Twente van start gegaan. Het was een gezellige drukte waarbij veel mensen de weg naar de Reggehof wisten te vinden.

Lees verder

Een groene invulling van het Zwembadterrein de Whee

Zwembadterrein de Whee,
Bijeenkomst op 9 februari, 19.30 uur bij Stadslandbouw aan de Kerkstraat.
De volgende stap naar uitvoering: ‘schapen met educatie mogelijkheden’ , ‘een proeftuin voor bijzondere hopsoorten’ en ‘een groene ontmoetingsplek voor de buurt’.

Lees verder

Fitness bij JC Walk in Delden

Februari is de maand van bewegen. Meiden en jongens van het jongerencentrum Walk In Delden gaan samen een maand lang fitnessen

Lees verder

Mantelzorg café Hof van Twente

Op vrijdag 3 februari wordt door burgemeester mevrouw E. Nauta tussen 11:00 en 11:30 uur het mantelzorg café Hof van Twente geopend. Het mantelzorg café vindt vanaf dan elke vrijdag plaatst van 10 tot 12 uur bij café de Reggeroos in de foyer van de Reggehof.

Lees verder

Bezoek Preventiewerker Tactus

Vrijdag 27 januari komt Jaap Lummen voor de tweede keer op bezoek in het jongerencentrum de Maan. De preventiewerker van Tactus is flexibel, beschikt over brede kennis en neemt verantwoordelijkheid voor het vinden van antwoorden en oplossingen. Of het nu gaat om alcohol, roken, drugs, gokken of gamen. De jongeren kunnen met allerlei vragen terecht bij Jaap.

Lees verder

Salut jongerenwerk start op 23 januari met Kitchen Masters.

Salut Jongerenwerk biedt voor jongeren kooklessen aan van 3 bijeenkomsten.

Lees verder

NL DOET 2017, heb jij je al aangemeld?

Het Oranje Fonds organiseert op 10 en 11 maart 2017, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Lees verder

Bezoek van Jaap Lummen aan JC Walk In in Delden.

Maandag 23 januari komt Jaap Lummen de preventie medewerker van Tactus Verslaving Zorg bij JC Walk In in Delden. Er wordt gestart met de workshop maken van een cocktail. Vervolgens ga je samen met hem een activiteit bedenken.

Lees verder

Geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst Salut.

Voor de vrijwilligers van Salut was er op woensdagochtend 11 januari en nieuwjaarsbijeenkomst.

Lees verder

Inspiratieavond Vrijwilligerswerk

Om de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet in de Hof van Twente nodigen wij jou uit voor een inspirerende avond in het Gemeentehuis in Goor. Deze avond wordt door Salut georganiseerd voor alle vrijwilligers én vrijwilligersorganisaties in Hof van Twente.

Lees verder

Met welke vraag kunnen wij je helpen?