Voor vrijwilligers

Wil je graag ervaring opdoen, andere mensen ontmoeten, een zinvolle tijdsbesteding hebben of je inzetten voor zaken die er echt toe doen? Dan is vrijwilligerswerk iets voor jou! Salut bespreekt graag met je welke vorm van vrijwilligerswerk bij je past en waar je terecht zou kunnen als vrijwilliger. Maak een afspraak met een van onze adviseurs vrijwilligerszaken Angèl Pierik of Belinda Wessels voor een kennismakingsgesprek.

Vrijwilligersbeleid Salut

Het handboek vrijwilligers  beschrijft de visie van Salut op vrijwilligerswerk ten behoeve van de eigen organisatie, en hoe Salut met vrijwilligers omgaat van het moment dat ze nieuw binnenkomen tot en met hun vertrek.

Vrijwilligersverzekering

Ook voor vrijwilligers is het belangrijk om goed verzekerd te zijn. Vrijwilligers lopen tijdens hun vrijwilligerswerk namelijk risico’s. Zij kunnen schade veroorzaken of zelf schade lijden. Niet alle vrijwilligersorganisaties zijn hiervoor afdoende verzekerd. De gemeente Hof van Twente vindt vrijwilligerswerk belangrijk en heeft daarom een collectieve aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering afgesloten voor alle vrijwilligers: de VNG Vrijwilligerspolis. De kosten van deze vrijwilligerspolis zijn voor rekening van de gemeente. Alle vrijwilligers in de Hof van Twente zijn automatisch verzekerd onder deze vrijwilligerspolis.

Met welke vraag kunnen wij je helpen?