Ik ben volwassene

Volwassenen kunnen zich over het algemeen goed redden. Zo niet, dan hebben ze bij vragen altijd wel een familielid of buurvrouw waar ze terecht kunnen. Maar soms heb je een vraag of een probleem waarover je wilt praten met iemand die je objectief en met kennis van zaken kan adviseren. Bijvoorbeeld over de opvoeding van je kinderen. Of als je ineens te maken krijgt met een beperking. Natuurlijk zijn er nog veel meer vragen te bedenken. Over bijvoorbeeld financiën, werk & inkomen of de inrichting van jouw wijk. Bel ons, want geen enkele vraag is ons te gek. Wij zijn er voor jou.

Opvoedingsvragen voor ouders

Opvoeden is niet altijd even makkelijk. Een beetje steun of een luisterend oor kan dan veel betekenen. Bijvoorbeeld van andere ouders die tegen dezelfde vragen en problemen aanlopen. Ook dan kun je bij Salut aankloppen. We komen dan bij je thuis voor een gesprek en kijken samen welke ondersteuning Salut kan bieden. Het doel is om vroegtijdig samen met jou en het betrokken kind een oplossing te vinden voor opvoedingsproblemen. Zo voorkomen we dat problemen verergeren, en iedereen na enige tijd weer zelfstandig verder kan.

Individuele ondersteuning volwassenen met een beperking

Iedereen kan bij Salut terecht met vragen. Dus ook volwassenen met een verstandelijke, lichamelijke en/of zintuiglijke beperking, met een stoornis in het autismespectrum of met niet-aangeboren hersenletsel. En natuurlijk staan onze deuren ook open voor de mensen uit jouw directe omgeving.

Ondersteuning ouders van kinderen met een beperking

Heb je een kind met een verstandelijke, lichamelijke en/of zintuiglijke beperking, met een stoornis in het autismespectrum of met niet-aangeboren hersenletsel? Dan ondersteunen wij je graag bij vragen over zijn/haar opvoeding of ontwikkeling.

Enkele voorbeelden van wat Salut voor je kan betekenen:

  • Ondersteuning bij opvang- of schoolkeuzes.
  • Ondersteuning van school of opvang met kennis over de beperking en hoe daarmee om te gaan.
  • Informeren van docenten over het herkennen van en omgaan met een (licht) verstandelijke beperking, een stoornis in het autistisch spectrum of niet-aangeboren hersenletsel.
  • Ondersteuning in de onderlinge communicatie tussen ouders en scholen. Ook als er conflicten zijn tussen ouders en school.

Met welke vraag kunnen wij je helpen?