Ik ben senior

Advies

Salut vindt het belangrijk dat senioren zelf de regie kunnen blijven voeren over hun leven. Daarom zetten wij ons in om uw zelfstandigheid te behouden, te vergroten en te versterken. Velen redden zich uitstekend, maar soms is een helpende hand precies wat u nodig heeft. Het enige dat u dan hoeft te doen, is contact met ons opnemen.

Salut kijkt samen met u naar uw vraag of probleem is en naar mogelijke oplossingen. Denk aan activiteiten om sociale contacten op te doen. Aan voorzieningen om lichamelijk ongemak te verminderen. Of aan regelingen bij een laag inkomen of problemen met de taal.

Activiteiten

Studiekring Senioren

De studiekring komt eens per twee weken bij elkaar om een gezamenlijk gekozen onderwerp te bestuderen en te bespreken. Er is een studiekring in Delden en in Diepenheim.

Neem contact op voor meer informatie

Dagontmoeting ’t Kruispunt

Voor senioren zijn verschillende vormen van dagbesteding mogelijk waarvoor je geen indicatie nodig hebt. Dagontmoeting ’t Kruispunt is daar een goed voorbeeld van. Je vindt er gezelschap, kunt meedoen aan activiteiten en gebruikt samen de maaltijd. Het brengt bovendien een prettige structuur aan in je week. Op donderdagen zit ’t Kruispunt in het clubgebouw van voetbalvereniging RoodZwart in Delden en op vrijdagen aan de Kloosterlaan 25 in Goor.

Neem contact op voor meer informatie

Levensboek

Samen met een vrijwilliger maakt u een boek over uw leven. Het levensboek kan een belangrijke verwerkings- en herinneringsfunctie hebben, maar is natuurlijk ook gewoon een mooi naslagwerk voor uw familie.

Neem contact op voor meer informatie

Meer bewegen voor ouderen (MBVO)

Voldoende bewegen houd je fit. Hoe ouder je wordt, hoe belangrijker dat is, want met een fit lichaam kun je langer een actief leven leiden en jezelf redden. Met andere woorden: langer zelfstandig zijn.

Diverse organisaties in Hof van Twente organiseren bewegingsactiviteiten voor ouderen. Salut doet dat ook onder de naam ‘Meer Bewegen voor Ouderen’. Hieronder vallen verschillende beweeglessen voor 55-plussers. Zo kun je elke maandag en vrijdag beweeglessen volgen in Goor of in Markelo zoals Gym 55+, KEEPFIT en Sport&Spel. KEEPFIT is een combinatie van gymnastiek en bewegen op muziek. En bij Sport&Spel gaat het om bewegen aan de hand van sportieve spellen.

Elke les duurt 45-60 minuten en wordt gegeven door ervaren docenten. Zij stemmen de lesinhoud af op de deelnemers. Voor de beweeglessen vragen we een bijdrage van zo’n €3,- tot €5,- per keer. De hoogte van het bedrag hangt af van het soort les.

Zoek je net wat anders of wil je liever in je eigen woonplaats een activiteit volgen? Wij informeren je graag over het volledige aanbod van beweeglessen in Hof van Twente.

Neem contact op voor meer informatie

Eetcafé de Noaber

Samen eten is vaak gezelliger dan alleen. Daarom zijn er in de kernen van Hof van Twente zogenaamde ‘aanschuiftafels’ die dat mogelijk maken. Hier kunnen senioren samen met leeftijdgenoten en eventueel met andere belangstellenden genieten van een warme maaltijd.

Zo organiseert Salut in De Anholtskamp in Markelo Eetcafé de Noaber. Daar kun je, na aanmelding bij Salut, terecht op woensdagen van 12.00-14.00 uur.
Wil je liever aanschuiven op een andere dag of locatie of op een ander tijdstip, dan verwijzen wij je graag door naar een van de andere aanschuiftafels.

Download folder

Neem contact op voor meer informatie

Boodschappen Buurtbus Delden

Woon je in Delden en heb je geen vervoer, dan kun je op vrijdagmiddag gebruik maken van de Boodschappen Buurtbus (BBB). De BBB is een dienst van Salut en Doors Wide Open voor senioren die geen vervoer hebben.

De BBB rijd je vanaf je huis naar het centrum van Delden. Je hebt na aankomst ongeveer één uur de tijd om boodschappen te doen of naar de markt te gaan. Daarna zet de BBB je weer thuis af. Hulpmiddelen als rollators kunnen mee in de BBB, rolstoelen niet.

Voor het gebruik van deze dienst betaal je een kleine vergoeding. Aanmelden kan bij Salut.

Neem contact op voor meer informatie

Met welke vraag kunnen wij je helpen?