Ik ben kind of jongere

You’ve got it!
Je bent jong en op zoek naar wat je écht leuk vindt en waar je goed in bent. Of misschien wel waar je goed in wilt worden. Dan is Jongerenwerk Hof van Twente de plek waar je wilt zijn. Wij organiseren creatieve, sportieve en uitdagende activiteiten. Daarbij draait alles om het ontdekken en ontwikkelen van talenten. Want iedereen heeft talent. Jij dus ook. En wij? Wij ondersteunen waar nodig.

Je vindt ons in de Rozenstraat bij Salut. Hier vertellen we je alles wat je wilt weten over de activiteiten. 

Facebook

Vind Salut op Facebook. Dan ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en informatie over de activiteiten.

Individuele ondersteuning jongeren

Jongeren in de leeftijd van 12 tot 21 jaar zijn volop bezig om de wereld te ontdekken. Dat gaat met vallen en opstaan. Soms kun je daarbij wel een steuntje in de rug gebruiken. Wij bieden je een luisterend oor en denken graag met je mee.

Ondersteuning vrijwillig jongerenwerk

Elke kern van Hof van Twente heeft jongerenwerkgroepen. Deze groepen vrijwilligers organiseren grotendeels zelfstandig een breed scala aan jongerenactiviteiten in de eigen kern. Het Jongerenwerk van Salut ondersteunt en begeleidt hen daarbij.

Individuele ondersteuning kinderen en jongeren met een beperking

Iedereen kan bij Salut terecht met vragen. Dus ook kinderen en jongeren met een algehele ontwikkelingsachterstand, verstandelijke, lichamelijke en/of zintuiglijke beperking, met een stoornis in het autismespectrum of met niet-aangeboren hersenletsel. En natuurlijk staan onze deuren ook open voor je ouders, verzorgers of anderen uit jouw omgeving.

Een paar voorbeelden:

  • We denken mee over de ondersteuning of over praktische voorzieningen op school.
  • We helpen bij het maken van keuzen over het passende schooltype.
  • We helpen bij vragen in de thuissituatie over opvoedingsondersteuning.
  • We ondersteunen bij de overgang van school naar passend werk en/of dagbesteding.

Kun je wel wat hulp gebruiken? Dan kijken we samen naar je vraag en zoeken vervolgens een manier om je vraag op te lossen. Dat doen we niet met jou alleen. We betrekken hierbij zoveel mogelijk je familie, vrienden of kennissen.

Met welke vraag kunnen wij je helpen?