Vrijwilligers van Salut lopen Stolpersteine route in Goor

Salut vindt vrijwilligerswerk onbetaalbaar en heeft haar vrijwilligers bedankt voor hun inzet. Dit hebben we gedaan door het aanbieden van de Stolpersteine wandeling in Goor onder leiding van de Stichting Stolpersteine Goor. De wandelschoenen werden door 75 vrijwilligers aangetrokken, zij hebben aandachtig geluisterd naar de bijzondere verhalen. De ochtenden werden afgesloten met een lunch bij lunchcafé de Ster.

In de route zijn 16 Stolpersteine stenen op 8 plekken opgenomen. De zestien slachtoffers voor wie een Stolpersteine wordt gelegd waren niet op de verkeerde plek toen ze overleden. Ze werden doelbewust opgespoord, opgejaagd en uiteindelijk vermoord. “Wat een bijzonder verhaal” of “nooit geweten dat er in Goor een Joodse begraafplaats is” of “de wandeling was het nat worden meer dan waard” waren reacties van de vrijwilligers.

Wil je graag ervaring opdoen, andere mensen ontmoeten, een zinvolle tijdsbesteding hebben of je inzetten voor zaken die er echt toe doen? Dan is vrijwilligerswerk iets voor jou! Salut bespreekt graag met je welke vorm van vrijwilligerswerk bij je past en waar je terecht zou kunnen als vrijwilliger. Bel Salut 0547-260053 of mail info@salut-welzijn.nl

Met welke vraag kunnen wij je helpen?