Weten wat je als mantelzorger precies kunt doen

Karin hoeft maar 1 telefoonnummer te onthouden voor een goed antwoord
Rita Ik ben er voor jouw vragen over toewijzingen.

Wij bepalen niet, wij helpen. Met informatie, met tips en met begrip.

Karin kwam bij ons met een vraag om huishoudelijke ondersteuning voor haar moeder in Markelo. Ze vertelde ook dat ze zich zorgen maakte om haar moeder die steeds verder achteruit leek te gaan sinds het overlijden van haar vader. Zo vergat ze hele basale dingen te doen, zoals eten, maar wist dat goed te camoufleren. Karin woont zelf in Wierden. Ze draait haar eigen gezin en zorgt waar ze kan voor haar moeder. Ze heeft daardoor een overvolle agenda. Tijd voor zichzelf schiet erbij in. En tijd om dingen uit te zoeken is er nauwelijks.

Samen met Salut weer

Wat lucht in de agenda

We planden een huisbezoek. Tijdens dat bezoek besprak ik samen met Karin en haar moeder welke hulp wenselijk en mogelijk was. Ook vertelde ik van welke regelingen haar moeder gebruik zou kunnen maken. Sinds dat eerste contact is er veel veranderd. Haar moeder heeft huishoudelijke hulp en er is thuiszorg.

Samen met de buren is er een vast netwerk ontstaan dat dagelijks signaleert en direct actie onderneemt. Zo blijft de hulp voor haar moeder aansluiten bij wat nodig is. Karin heeft weer wat meer ruimte in haar agenda. En als er iets uitgezocht moet worden, dan belt ze mij.

Samen pakken we het dan op.

Karin Wijma

Mantelzorger

De kennismaking met Salut was een belangrijk moment. Want hulp vragen deed en doe ik liever niet. Ik voelde er weinig voor om een ander ervan te moeten overtuigen dat mijn moeder meer hulp nodig had dan ik haar kon geven. Maar het eerste contact was gelijk goed. Het was een pak van m’n hart. Rita was rustig, begripvol en niet veroordelend. Ze gaf me tips waar ik echt wat mee kon. Zoals over de mogelijkheid een rolstoel te lenen waardoor we beter konden beslissen of we er wel of niet één voor mijn moeder gingen aanschaffen.
Er valt echt heel veel te regelen als je moeder steeds minder kan. Gelukkig kent Salut alle ins & outs. Ik vind het heel prettig dat zij me helpen bij onduidelijkheden of als het me boven m’n hoofd groeit. Een telefoontje naar Salut is dan genoeg. En mijn moeder? Die is ook erg blij met alle hulp.

Zo fijn: het is nu geregeld. Ik hoefde alleen maar aan de bel te trekken.