Een nieuwe taal leren, scrabbelen en uitstapjes maken

Mathilde heeft haar dagen graag gevuld
Evelien Ik ben er voor de inwoners van de Hof.

Wij zorgen er ook voor dat mensen elkáár vinden. Daar wordt het leven een stuk gezelliger van, toch?

Mathilde Selfhout meldde zich via Mediant bij Salut. Ze had behoefte aan meer sociale contacten en zocht naar een prettige invulling van haar dagen. Haar voorstel: een kleine groep bij elkaar krijgen en ‘kleuren voor volwassenen’ opzetten bij haar thuis. De inspanningen van Salut leverden minder reacties op dan gehoopt, maar Mathilde hield er wel een leuk contact aan over. Dus als ze zin hebben om te kleuren, dan weten ze elkaar te vinden.

Samen met Salut weer

In goed gezelschap

We hebben na haar nieuwe aanvraag geregeld dat Mathilde Selfhout 1 x per twee weken naar ’t Kruispunt in Goor gaat. Daar heeft ze, met zo’n tien anderen, een gezellige dag door er samen te eten, samen te wandelen of een spelletje te doen. ’t Kruispunt geeft haar bovendien structuur in haar planning.

Verder hebben we haar in contact gebracht met een dame uit Goor die het ook leuk vindt om af en toe een spelletje te spelen. Mathilde geeft aan dat ze het erg fijn vindt dat wij haar kennen. De wetenschap dat ze ons altijd kan bellen als dat nodig is, geeft haar een goed gevoel. En daar zijn we tenslotte voor.

Mathilde heeft haar dagen graag gevuld

Mathilde Selfhout

Senior

Ik was altijd bezig. Ik werkte jarenlang als verpleegkundige en ik gaf Spaanse les aan huis. Daar heb ik erg van genoten. Maar op een gegeven moment merk je toch dat je ouder wordt. M’n knieën en armen werkten steeds minder mee. En voor ik het wist had ik een lege agenda. Dat viel flink tegen.

Wat ik vooral mis, is gezelschap op me heen. Daarom is het fijn dat Salut me helpt om mijn dagen weer invulling te geven. Zo ga ik nu elke twee weken naar ’t Kruispunt bij het Rode Kruis in Goor. De persoonlijke aandacht die ze daar geven, is hartverwarmend. Bovendien koken ze er ’s middags heerlijk. Iedereen die dat wil, kan na het eten even rusten, maar dat hoeft van mij niet. Liever ga ik een potje scrabbelen.

Verder is er genoeg te doen in de Hof. ’t Beaufort in Markelo is bijvoorbeeld écht leuk. Ik volg er een taalcursus en ga er ook nog wel eens naar de film. Kortom: ik ben weer op de goede weg. Maar ik zou het heerlijk vinden als er nog wat bij kwam. Met een groepje gelijkgestemden wekelijks rummicubben of kaarten, bijvoorbeeld.

Mijn agenda is nog lang niet vol genoeg.