Af en toe lekker de hort op

Truus laadt er weer helemaal van op
Chantal Ik ben een bruggenbouwer

Een mantelzorger kan gebruik maken van diverse regelingen. Je moet het alleen wel even weten.

Ik spreek Truus Berenschot met enige regelmaat. Ze is mantelzorger voor haar man die een spierziekte heeft. Als er wat is, dan weet ze dat ik er voor haar ben. Zij vindt het prettig even van zich af te praten; dat lucht lekker op. Maar ik ben meer dan een luisterend oor. Ik vertel haar over regelingen voor mantelzorgers. En bekijk samen met haar wat ze nodig heeft om haar taken als mantelzorger goed te blijven doen. Tegelijkertijd stimuleer ik Truus om dingen te ondernemen. Even iets doen waar ze van geniet en waar ze van oplaadt. Dat geeft haar weer nieuwe energie voor haar zorgtaken thuis.

Samen met Salut weer

Tijd voor jezelf nemen

Truus is dol op koken en houdt ervan onder de mensen te zijn. Lekker bezig zijn is belangrijk voor haar, maar een baan is moeilijk te combineren met haar zorgtaken. Wel kookt ze al jaren als vrijwilliger één keer per kwartaal bij Wozoco in Bentelo. Ook verzorgt ze elke veertien dagen de maaltijd bij zorgboerderij Klein Exterkate.

Truus gaf aan graag nieuwe mensen te willen leren kennen. Salut zag een mooie kans voor haar bij Wozoco. Daar zochten ze iemand voor de tweewekelijkse sjoel- en koersbalmiddag. Toen ook nog bleek dat haar buurvrouw er als vrijwilliger bij betrokken was, was de zaak snel beklonken.

Missie geslaagd. Gezellig onder de mensen zijn en leuke activiteiten organiseren is precies wat Truus nodig heeft.

Truus Berenschot

Mantelzorger en vrijwilliger

Als ik m’n hart wil luchten of als ik wat wil weten, dan bel ik Chantal. Ze staat altijd voor me klaar, weet enorm veel van allerlei regelingen en zoekt dingen voor me uit. Toen ik aangaf dat ik graag contact wilde met iemand, stelde ze eerste een maatje voor. Maar dat is niets voor mij. Ik wilde graag wat doen, gewoon wat reuring en gezelligheid om m’n gedachten te verzetten. Daarop vertelde ze me over de sjoel- en koersbalmiddagen bij Wozoco. Daar zochten ze nog iemand voor de organisatie en begeleiding. Nou, dat is echt iets voor mij.

Nu heb ik elke week opnieuw een leuk uitje in het vooruitzicht en dat is heerlijk.