INITIATIEVEN

Wijk, buurt & kernen

Iedereen woont graag in een prettige buurt. Een buurt waarin de huizen goed zijn onderhouden. De straten veilig zijn. De groenperken netjes verzorgd. En de mensen plezierig met elkaar omgaan. In bijna elke buurt valt wel iets te verbeteren. De bewoners zelf weten dat het beste.

Aan de slag

Heb je een goed idee om bepaalde problemen in je buurt op te lossen? Of een plan om je buurt nóg aangenamer te maken? Als je ondersteuning nodig hebt, dan kun je een beroep doen op de opbouwwerkers van Salut. Wij ondersteunen initiatieven die de leefbaarheid, veiligheid en saamhorigheid in de buurt bevorderen.

De opbouwwerkers van Salut helpen je om je te organiseren rond een gezamenlijk belang en we zijn onpartijdig. Onze opbouwwerkers kennen bovendien de weg in de Hof als hun broekzak. We werken namelijk veel samen met de gemeente, zorginstellingen, woningcorporaties, politie, scholen en diverse maatschappelijke organisaties. Al hun kennis staat tot jouw beschikking. Maak er gebruik van!

Activiteiten

Repair Café Delden

Stichting Beheer Registergoederen houdt in samenwerking met de Salut iedere tweede zaterdag van de maand een Repair Café binnen de Hof van Twente. Ervaren reparateurs gaan dan aan de slag om draagbare huishoudelijke apparaten, meubels en speelgoed gratis te repareren. Je kunt het Repair Cafe vinden in het Parochiehuis, Langestraat 79, Delden, elke 2e zaterdag van de maand van 10.00 – 13.00 uur.

Neem contact op voor meer informatie

Met welke vraag kunnen wij je helpen?